Woning Stijl

Leven in en met stijl

Welke natuursteen vloer past bij jouw woning?

De verschillende soorten natuursteen vloeren

Wil je graag een nieuwe vloer in jouw woning? En overweeg je een natuursteen vloer te nemen? Wij geven je groot gelijk! Natuursteen vloeren zijn namelijk prachtig. Ze zijn tijdloos en zorgen voor meer sfeer in huis. Een natuursteen vloer is altijd uniek. Elke vloer vertelt een eigen verhaal. Dat komt omdat natuursteen vloeren een natuurproduct zijn. Welke natuursteen vloeren zijn er? En welke natuursteen vloer past het beste bij jouw woning? Dat lees je in dit blog!

Graniet

We beginnen met graniet. Dit natuursteen mooi houden is geen enkel probleem. Graniet is namelijk relatief eenvoudig in onderhoud. Het is een zeer hard gesteente dat hittebestendig is. Daardoor is het goed bestand tegen intensief gebruik.

Marmer

Marmer is een prachtige chique en stijlvol gesteente. De keerzijde van marmer is alleen wel dat deze natuursteensoort krasgevoelig is. Marmer vergt dan ook veel onderhoud. Als je een vloer van marmer neemt, kun je deze het beste laten impregneren om de vloer te beschermen.

Leisteen

Dan hebben we ook nog leisteen. Leisteen is een gelaagde natuursteensoort. Het is erg kleurvast en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het voordeel van een leisteen vloer is dat je er niet direct vuil op ziet. Kleine krasjes zijn eenvoudig weg te poetsen. Leisteen is wel gevoelig voor diepe krassen.

Travertin

Travertin is een robuuste, mediterraan ogende natuursteensoort. Naarmate een travertin vloer ouder wordt, krijgt deze een doorleefd karakter. Travertin is wel poreus. Daardoor is het gevoelig voor vloeistoffen en kleurverschillen.

Hardsteen

Tot slot behandelen we hardsteen. Hardsteen is in verschillende varianten te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit Chinees hardsteen, Belgisch hardsteen of Turks hardsteen. Ook voor hardsteen geldt dat deze natuursteensoort erg gevoelig is voor krassen en vlekken. Het voordeel is wel dat dit bij hardsteen juist heel charmant kan ogen.

Welke vloer kies jij?

Zoveel natuursteen vloeren, zoveel keuze. Welke natuursteen vloer het beste bij jouw woning past, hangt natuurlijk af van jouw wensen. Wil je liever een vloer die weinig onderhoud nodig heeft? Of ga je toch graag voor een meer stijlvolle vloer? De keuze is aan jou! Wil je meer interieur inspiratie opdoen? Klik dan hier.