Woning Stijl

Leven in en met stijl

Waar bestaan de kosten waterontharder uit?

Wil je de kosten waterontharder weten? Lees dan snel verder, want in dit artikel zal je dieper ingaan op de kosten van een waterontharder. Deze kunnen per merk en type variëren, maar de focus ligt met name op de gemiddelde kostprijs. Op deze manier maak je straks met betere informatie de beslissing of een waterontharder het aanschaffen waard is. 

De kosten waterontharder tijdens het productieproces 

Allereerst komen er kosten waterontharder kijken bij het productieproces. Dit is namelijk een kostbare aangelegenheid die vakmanschap en kennis vereist. Zo zijn er onder andere de kosten van: 

  • De grondstoffen;
  • Het ontwerp;
  • De productie;
  • De kwaliteitscontrole.

Leveranciers rekenen ook kosten 

Verder worden er ook kosten waterontharder gerekend vanuit de leverancier. Dit zijn kosten die ze maken om het product naar je toe te sturen en in sommige gevallen kun je dus ook verzendkosten verwachten. Als je een waterontharder koopt bij een bedrijf dat niet in de buurt is, bestaat de mogelijkheid dat deze kosten flink oplopen. Wanneer je bijvoorbeeld in Nederland woont en je waterontharder koopt in België, kunnen de kosten voor het transport oplopen wegens een internationale verzending. Daarnaast kun je ook kosten krijgen voor het monteren van de waterontharder door een professional. Dit wordt bij leveranciers gerekend tot personeelskosten, met name wanneer de monteur in dienst is van de leverancier. 

Personeelskosten vallen onder kosten waterontharder

Natuurlijk zijn er ook kosten waterontharder voor het personeel. Dit is een onmisbare kostenpost. Zonder personeel kan er geen waterontharder worden geproduceerd. Denk hierbij aan de loonkosten, maar ook aan kosten voor trainingen en opleidingen. Om alles in goede banen te leiden, komen er kosten kijken voor de administratie en boekhouding. Dit is echter wel een kost die geldt voor elk bedrijf, dus niet alleen waterontharder fabrikanten. 

Onderhoudskosten 

Ook kosten waterontharder voor het onderhoud moeten worden meegerekend. Dit is afhankelijk van hoe vaak je de waterontharder gebruikt en in welke mate. Als je de waterontharder dagelijks gebruikt, zullen de kosten voor het onderhoud hoger liggen dan wanneer je de waterontharder weinig gebruikt. Ook kun je kiezen voor een abonnement, waarbij je maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag betaalt voor het onderhoud. Dit is een kostenpost die je niet kunt vermijden, want een waterontharder moet regelmatig onderhouden worden om optimaal te kunnen blijven werken. 

Verzekeringskosten van kosten waterontharder

In de laatste plaats komen er kosten kijken voor de verzekering van het product. Dit is een kostenpost die niet veel mensen hebben, maar toch kan het verstandig zijn om je waterontharder te verzekeren. Als de waterontharder bijvoorbeeld kapot gaat, kun je de kosten voor de reparatie vergoed krijgen bij een goede verzekering. Het is dus wel een kostenpost die je mee moet nemen in je overweging als je een waterontharder aanschaft. Als je alle kosten waterontharder optelt, kom je al snel uit op een bedrag tussen de 600 en 2000 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van het merk, type en of je het aanschaft in een aanbieding. Verder zijn sommige aanbieders zoals Goedkopewaterontharders goedkoper dan anderen. Bij Goedkopewaterontharders.nl ben je gauw de helft minder kwijt dan andere duurdere leveranciers. Als je al deze kosten meeneemt in je overweging, maak je een veel betere inschatting voor jouw juiste prijs van een waterontharder.