Woning Stijl

Leven in en met stijl

Waarom zou je een professionele schilder en stukadoor inhuren?

Ben je van plan om je woning te renoveren of ben je bezig met een nieuw bouwproject? Bepaalde klussen kun je in dat geval het beste overlaten aan een professional. Wat betreft schilderen en stukadoren denken sommige mensen dat dit een makkelijke doe-het-zelf klus is, het tegendeel is echter waar. In dit artikel lees je alle voordelen van het inhuren van een professionele schilder en stukadoor uit Teteringen en hoe je het beste een professional uitkiest.

Hoe kies je een goed stukadoorsbedrijf?

Er is wellicht een ruime keuze aan stukadoorsbedrijf in je woonplaats. Dit kan het verwarrend maken om de beste stukadoor voor je project te vinden. De onderstaande tips helpen je om het juiste stukadoorsbedrijf te vinden:

Oog voor detail

Een goede, professionele stukadoor kan de waarde van je woning verhogen door de uitstraling van de woning een boost te geven. De echte professional let daarom op de fijnste details en zal niet bezuinigen op kwaliteit. Een stukadoor die bezuinigt, levert waarschijnlijk werk van matige of slechte kwaliteit en zal daarom geen goede reputatie hebben. Stukadoorswerk van hoogwaardige kwaliteit heeft geen verborgen gebreken en wordt altijd afgerond naar tevredenheid van de klant.

Reputatie en ervaring

Het aantal jaren ervaring van een stukadoorsbedrijf zegt niet alles, maar geeft wel vaak een indicatie van de professionaliteit van het bedrijf. Een bedrijf met meer ervaring is vaak beter in staat om de klus naar tevredenheid af te ronden. Onderzoek daarbij de reputatie van het bedrijf door online recensies van klanten op te zoeken.

Geldige licentie

Het bedrijf dat je van plan bent om in te huren, moet een erkende aannemer zijn. Elk erkend bedrijf laat zonder problemen een geldige licentie zien. Wil het bedrijf deze niet laten zien? Ga dan niet in zee met deze stukadoor.

Garantie

Professionele bedrijven stellen tijdlijnen vast en spreken een budget met je af. Ze houden zich aan de afgesproken tijden en bedragen en staan daarbij garant voor het werk dat ze doen.

Kosten

Veel mensen die zelf gaan proberen om te schilderen en stukadoren, denken goedkoper uit te zijn. Dit is echter vaak niet het geval, omdat het over het algemeen meer zal kosten dan het inhuren van een professional. Ten eerste zal je prijzige apparatuur moeten aanschaffen voor deze klus. Ten tweede heb je zelf veel meer tijd nodig om de klus te klaren dan een professioneel stukadoorsbedrijf. Als je daarbij fouten hebt gemaakt, moet je alsnog een professional inhuren om de fouten te repareren.

Voordat je een keuze maakt, vraag je offertes aan van verschillende bedrijven om deze te vergelijken. Vaak worden prijzen gebaseerd op het aantal jaren ervaring van de stukadoor. Hou daarbij rekening dat de laagste prijs niet altijd de beste kwaliteit geeft: stukadoors die bezuinigen leveren vaak matig of slecht werk. De hoogste prijs betekent daarentegen ook niet dat dit bedrijf de hoogste kwaliteit levert.