Woning Stijl

Leven in en met stijl

Een goede keuze: tapijttegels

In de wereld van vloeren zijn er veel opties waaruit je kan kiezen, je kan bijvoorbeeld overwegen om vloerbedekking te leggen, parket of laminaat. Ook een gietvloer of beton is zeker mogelijk. Echter heeft elke vloer wel zijn eigen voordelen en nadelen waardoor je zeker een tweede keer moet nadenken voordat je een definitief besluit over je soort vloer kiest. Niet veel mensen denken het gelijk, maar tapijttegels hebben meerdere voordelen die niet vaak aan het licht komen, hierdoor is het zeker een goede keuze om tapijttegels te nemen. In deze blog leggen we uit wat deze voordelen nou eigenlijk zijn, lees dus gerust verder als ook jij twijfelt over je vloer.

Creativiteit

Met tapijttegels kan je je innerlijke creatieve kant helemaal los laten gaan, er zijn namelijk een oneindig aanbod aan kleur die je ook makkelijk kan combineren tot een motief. Tevens kunnen de tapijttegels zelf ook een motief hebben. Dit wordt vaak gedaan om ruimtes groter te laten lijken dan ze werkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een motief met horizontale lijnen voor een lange kamer die breder moet lijken en een verticaal motief voor een brede kamer die langer moet lijken! Voor andere vloertypes is dit moeilijker te bereiken dan met tapijttegels.

Goedkoop

Daarnaast zijn tapijttegels meestal wel goedkoop. Het is namelijk altijd mogelijk om een restpartij aan te schaffen of verschillende restpartijen voor meerdere kamers! Deze zijn vaak ook nog in perfecte staat waardoor je je nergens zorgen over hoeft te maken, dit komt door de slijtvaste kwaliteit van tapijttegels.

Onderhoud

Het onderhouden van tapijttegels is ook een eitje. In tegenstelling tot andere vloertypen is het namelijk makkelijk om een tapijttegel te vervangen, bij andere vloertypes moet meestal de gehele vloer opnieuw gelegd worden.

Duurzaamheid

Ook zijn tapijttegels erg duurzaam. Ze zijn namelijk makkelijk te hergebruiken als je verhuist naar een nieuw huis. Daarnaast zijn ze door hun vierkante vorm makkelijk te leggen in elke ruimte en heb je weinig snijverlies. (Bron: Magic Carpets).