Woning Stijl

Leven in en met stijl

Vloer egaliseren? Dit zijn de voordelen

Het egaliseren van een vloer wordt ook wel het gelijktrekken of gelijkmaken van een vloer genoemd. Wil jij een gelijke vloer in huis? Laat jouw vloer dan gelijk maken en je weet zeker dat jouw vloer helemaal vlak is. Ben je benieuwd naar de voordelen van het gelijktrekken van een vloer? Lees dan van welke drie voordelen je profiteert bij het gelijktrekken van jouw vloer in dit artikel.

Afbeelding 022Voordeel 1: ideaal voor aanbrengen bekleding

Als je bekleding aan jouw vloer gaat aanbrengen, is het erg belangrijk dat de vloer waar je de bekleding gaat aanbrengen helemaal gelijk is. Is de vloer in je woning niet gelijk, dan is het aanbrengen van bekleding namelijk veel lastiger en is het resultaat na het aanbrengen van de bekleding vaak bovendien minder goed. Het eerste voordeel van het egaliseren van de vloer is dan ook het feit dat de vloer hierna gemakkelijker bekleed kan worden.

Voordeel 2: goed tegen vochtproblemen

Heb je vochtproblemen in huis? Door de vloer gelijk te trekken, worden jouw vervelende vochtproblemen direct opgelost. Geen vochtplekken of kromgetrokken vloeren dus, maar rechte vloeren zonder enige vochtproblemen voor de lange termijn.

vloercoating11Voordeel 3: bekleding met een langere levensduur

Als je jouw vloer gelijk hebt getrokken en hierna bekleding aanbrengt, heeft deze bekleding een langere levensduur. Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw houten vloer of tapijt? Laat dan eerst de vloer gelijk trekken en je weet zeker dat je lang kan genieten van jouw bekleding.