Woning Stijl

Leven in en met stijl

Basalt vensterbanken gevlamd & gezoet bij NATUURSTEENvakman.nl

Een vensterbank basalt is een prachtige natuursteen vensterbank gemaakt van een van de hardste en dichtste natuursteen soorten verkrijgbaar. Basalt is een mooie donkere en relatief ‘rustige’ natuursteen. De donkere kleurtint (antraciet – zwart), subtiele tekeningen en subtiele (gezoet) en stoere (gevlamd) afwerkingen bieden voor ieder wat wils! Onderstaand worden beide mogelijke afwerkingen kort toegelicht. En voor welke afwerking u ook gaat, een basalt vensterbank op maat online bij NATUURSTEENvakman.nl is altijd voordelig & snel in huis!

NATUURSTEENvakman

 

Gevlamde & Gezoete basalt vensterbanken.

Bij het online kopen van een basalt vensterbank heeft u bij ons, naast diverse afmetingen, de keuze uit twee oppervlak afwerkingen; Gezoet & gevlamd. Gezoet / verzoet basalt betreft basalt dat in de laatste stap binnen het schuurproces machinaal geschuurd is met een relatief fijne korrel. Gezoet basalt is mooi vlak geschuurd totdat het oppervlakte glad is met een matte schijn. Dit oppervlakte zorgt voor een toegankelijke vensterbank en is niet te vergelijken met een gepolijste spiegelglans. Deze bewerkingswijze van het oppervlakte van Basalt zorgt voor een optimale gebruiksvriendelijkheid van uw basalt vensterbank; Vuil is niet goed zichtbaar en onderhoud is relatief eenvoudig. Naast basalt vindt u bij NATUURSTEENvakman.nl ook prachtige marmer vensterbankendolomiet vensterbanken en Belgisch hardsteen vensterbanken met gezoete afwerking.

Een gevlamd basalt vensterbank heeft juist een ruw oppervlakte en dit zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling van uw vensterbank. Nadat het basalt op maat gezaagd is wordt het product verhit met een vlammenwerper. Vandaar de term ‘gevlamd’, maar er wordt ook vaker gesproken over ‘gebrand’. Door de hitte latten stukjes basalt los en wordt het oppervlakte erg ruw. Dit wordt vervolgens weer geborsteld totdat het basalt weer ‘vlak’ is, maar de structuur blijft relatief ruw (niet glad). Er wordt ook weleens gesproken over Anticato (vooral in combinatie met een granieten vensterbank) en verouderd.