Woning Stijl

Leven in en met stijl

Trends op het gebied van garagedeuren

Hoewel het vaak onopvallend gebeurt, verandert de markt van garagedeuren wel degelijk. Zo is de klassieke kanteldeur die bij veel huizen nog steeds te zien is al lang niet meer de standaard. De diverse fabrikanten hebben namelijk de nodige ontwikkelingen doorgevoerd. We zullen er enkele van bespreken.

Voorbeeld-moderne-garagedeurRuimer aanbod van verschillende modellen deuren

De eerste ontwikkeling is terug te zien in de hoeveelheid verschillende modellen garagedeuren die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Naast kanteldeuren, zijn er tegenwoordig bijvoorbeeld ook allerlei soorten roldeuren verkrijgbaar waarmee je de ruimte direct onder het plafond vrij houdt om spullen op te bergen. Een ander model dat erg populair is bij mensen die iedere dag vaak de garage in en uit gaan, is de zijdelingse garagedeur. Dit type deur wordt (in tegenstelling tot alle andere garagedeuren) zijdelings geopend. Hierdoor hoef je de garagedeur maar een klein stukje te openen om naar binnen en naar buiten te kunnen lopen. Ideaal! Naast de zijdelingse deuren en de roldeuren zijn er ook goed geïsoleerde sectionale poorten verkrijgbaar die bovendien ook nog eens tochtvrij zijn waardoor je niet langer een tochtige garage hebt.

Veiligheid van garagedeuren verbeterd

In de loop der jaren is erop het gebied van veiligheid van garagedeuren ook het nodige veranderd. Zo hebben sommige garagedeur fabrikanten inmiddels beschermkappen over de hefboomarm aangebracht, zodat je niet langer het risico loopt om knel te komen te zitten tussen deze garagedeur. Bovendien zijn de afstanden tussen de veerwindingen van de veren die met de hefboomarmen in verbinding staan kleiner gemaakt. Hierdoor wordt het zelfs voor kleine kinderen lastig om hun vingers nog tussen de veren te krijgen.

Het Duitse merk Hörmann

Een merk dat bijzonder vooruitstrevend is voor wat betreft de ontwikkeling van nieuwe technieken, is het Duitse merk Hörmann. Onlangs hebben ze bijvoorbeeld de Hörmann BiSecur Gateway uitgebracht. Met deze techniek is het mogelijk om onder andere de garagedeur vanaf je smartphone te openen en te sluiten. Daarnaast kun je zelfs op afstand checken of de garagedeur wel daadwerkelijk goed is afgesloten, altijd handig als onderweg ineens de twijfel toeslaat of je de deur goed hebt dicht gedaan.

Houten-garagedeurenKeuze stress voor de consument

Door alle ontwikkelingen in de markt van garagedeuren, is het voor consumenten soms erg lastig om te bepalen welke deur het beste bij hun garage past. Bovendien zijn er op het gebied van maatregelen tegen inbraak ook nog allerlei verschillen tussen de diverse kleuren. Kortom, wanneer je op zoek gaat naar een garagedeur, dan kan het enorm helpen om een specialist op het gebied van garagedeuren om advies te vragen. De aanschafprijs van een deur ligt immers hoog en daardoor zou het erg vervelend zijn als achteraf blijkt dat je eigenlijk beter voor een ander model had kunnen kiezen. Veel specialisten geven gratis advies en brengen op verzoek graag een offerte uit. Het loont dan ook om enkele specialisten te benaderen om zo de diverse aanbieders met elkaar te kunnen vergelijken.

Tot slot is het goed om te weten of de diverse bedrijven hun eigen montagedienst hebben en of de deur gratis kan worden geplaatst. Ook is het interessant om na te gaan of de monteurs garagedeur onderdelen kunnen vervangen wanneer je er zelf niet uitkomt of het simpelweg niet kunt.