Woning Stijl

Leven in en met stijl

Beton polijsten – de nieuwe vloertrend die je moet kennen

Niet langer alleen een functioneel element van commerciële en industriële gebouwen, is gepolijst beton hard op weg de favoriete vloer te worden voor veeleisende huis- en bedrijfseigenaren die op zoek zijn naar iets anders. Als je niet bekend bent met gepolijst beton, lees dan verder om meer te weten te komen over deze unieke vloeroptie en waarom het de perfecte keuze zou kunnen zijn voor je volgende project.


Wat is gepolijst beton?

Gepolijst beton is een soort betonvloer die is behandeld met een chemische verdichtingsmiddel en vervolgens met steeds fijner slijpgereedschap is afgeslepen. Dit proces levert een slijtvast, onderhoudsarm oppervlak op dat je zo kunt laten of in verschillende kleuren kunt beitsen. Gepolijst beton is ook zeer reflecterend, dus het is een uitstekende optie voor ruimtes die natuurlijk licht ontvangen.

Voordelen van gepolijst beton

Er zijn vele redenen waarom gepolijst beton is uitgegroeid tot zo’n populaire vloer optie in de afgelopen jaren. Volgens een gepolierde beton expert zijn er enkele voordelen van gepolijst beton:

Duurzaamheid – Bij goede verzorging kunnen gepolijste betonvloeren tientallen jaren meegaan. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor high-traffic gebieden zowel commerciële en residentiële instellingen.

Weinig onderhoud – Gepolijste betonvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen heel weinig schoonmaak of onderhoud, behalve af en toe vegen en dweilen.

Milieuvriendelijk – Gepolijst beton is een uitstekende milieuvriendelijke vloeroptie, omdat het gebruik maakt van een bestaand materiaal (beton) en geen schadelijke chemicaliën of lijm nodig heeft bij het leggen.

Esthetisch Aangenaam – Dankzij de bijna onbeperkte reeks beschikbare kleuren en afwerkingen kunnen gepolijste betonvloeren worden aangepast aan elke ruimte. Van strak en modern tot warm en uitnodigend, er is een gepolijste betonafwerking voor elke smaak.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een duurzame, onderhoudsarme, milieuvriendelijke en slijtvaste vloer van hoge kwaliteit die er toevallig ook geweldig uitziet, dan is gepolijst beton misschien net wat je zoekt. Houd deze nieuwe trend in gedachten de volgende keer dat je een verbouwing of nieuwbouw plant!