Woning Stijl

Leven in en met stijl

5 redenen waarom een pvc vloer zo trendy is

goedkope pvc vloer

Om maar meteen met een vraag te beginnen: waarom kiezen zoveel mensen voor een pvc vloer de laatste jaren? Dit antwoord heeft verschillende hoofdredenen. Eerst en vooral is het uitzicht van een goedkope pvc vloer een ware eyecatcher in huis. Het geeft immers een mooie uitstraling binnen het interieur van een woning. Maar pvc vloeren hebben nog andere pluspunten. We zetten dit even op een rijtje.

1. Bestand tegen vocht en duurzaamheid

Een pvc vloer kan tegen een stootje in tegenstelling met een houten vloerbekleding. Voor huisgezinnen met kleine kinderen is dit een ideale optie. Duurzaamheid houdt ook in dat je jarenlang geniet van een pvc vloer. Het is een van de belangrijkste reden waarom mensen de voorkeur geven aan een pvc vloer ondanks dat de aankoopprijs een tikkeltje duurder is dan parket of laminaat.

2. Het uiterlijk speelt ook een hoofdrol

De keuze uit pvc vloeren is haast oneindig. Er bestaat een heel gamma van pvc vloeren waaruit wordt gekozen. Je hebt het in alle soorten en maten. Meer en meer wordt belang gehecht aan de kleur van een goedkope pvc vloer. Die keuzemogelijkheden heb je duidelijk minder bij andere vloersamenstellingen zoals laminaat of parket.

goedkope pvc vloer

3. Voor gezinnen met kinderen een ideale trendsetter

Vooral jonge zinnen met kinderen kiezen voor een pvc vloer omdat het niet alleen het vocht tegenhoudt, maar ook dat ravottende kinderen nauwelijks beschadigingen op de vloer kunnen aanbrengen. De pvc vloer zorgt voor een jarenlange krasvrije vloerbedekking en is stootbestendig.

4.Een goedkope pvc vloer is makkelijk te onderhouden

Wie naarstig op zoek is naar een onderhoudsarme vloer zit gebeiteld wanneer je voor een pvc vloer kiest. Een pvc vloer heeft het grote voordeel dat het niet moet worden behandeld zoals dat bijvoorbeeld bij houtvloeren het geval is. Speciale reinigingsmiddelen zijn immers niet nodig. Gewoon de vloer een dweilbeurt geven volstaat.

5. Uiterst geschikt voor wie een vloerverwarming heeft

In nieuwbouwwoningen zie je vaak dat mensen de voorkeur geven aan een pvc vloer. Dat heeft ook te maken met het feit dat een pvc vloer uiterst geschikt is voor een vloerverwarming. De meeste houten vloeren komen hiervoor bij een vloerverwarming niet in aanmerking.