Woning Stijl

Leven in en met stijl

3 stijlvolle wijnmeubels voor wijnliefhebbers

Ben je een wijnliefhebber? Dan moet je deze stijlvolle wijnmeubels zeker gaan bestellen. Je kunt je wijn hier namelijk op een stijlvolle manier in opbergen. Het is dus niet alleen lekker om de wijn te drinken, maar je kunt er ook nog op een creatieve manier gebruik van maken in je interieur. Verder in dit artikel geef ik je wat leuke tips om de wijn stijlvol in je woning te verwerken met verschillende wijnmeubels.

1. Wijnkasten

Met deze speciale wijnkast kun je al je wijnflessen op een stijlvolle en creatieve manier opbergen. De kast neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag dus dit is ook voordelig. De kast is als het waren een balk die je naast een muur plaatst. De kast loopt helemaal tot aan het plafond door en er zitten allemaal gaten in de balk. In deze gaten kun je een hals van een wijnfles doen. Je kunt zo allemaal wijnflessen in de kast doen en dit krijgt een leuk effect. De wijnflessen hangen dan dus allemaal horizontaal in de kast boven elkaar.

2. Wijnplankje met glazen

Als je de wijnflessen graag in de keuken op wilt bergen is dit ook een erg leuk idee. Je hangt het plakje aan de muur boven je keuken en je kunt hier gemakkelijk wijnflessen op neerzetten. Het leuke aan dit plankje is dat er kleine openingen in het plankje zitten waardoor je er ook nog eens wijnglazen aan kunnen hangen. De wijnglazen kun je er dan ondersteboven aan schuiven, doordat de onderkant van het glas breder is kan hij ondersteboven aan het plankje blijven hangen. Dit ziet er niet alleen heel leuk uit, maar het is ook nog eens praktisch. De wijnflessen staan namelijk op dezelfde plaats als de wijnglazen dus je kunt alles wat je nodig hebt gemakkelijk tegelijk pakken.

3. Wijnkoelkasten

Dit wijnmeubel is ook erg mooi en praktisch. De flessen liggen horizontaal in de kast. De ruimte wordt goed benut, omdat de flessen nauw naast elkaar kunnen liggen en ook dicht onder elkaar kunnen liggen. Je kunt de flessen er gemakkelijk uit halen en in doen. Ook kun je de flessen mooi zien vanaf de buitenkant, omdat het kastje een glazen deur heeft. Er zit nog een groot voordeel aan dit meubel, want het is ook meteen een soort koelkast voor je wijn. Het kastje zorgt er namelijk meteen voor dat de wijnflessen goed gekoeld zijn dus je kunt ze ieder moment opentrekken.

Bron: https://www.wineandbarrels.nl/