Woning Stijl

Leven in en met stijl

Welke soorten verf zijn er?

Ben jij van plan om de muren in huis te verven? Dan is het handig om te weten welke verfsoorten en zijn en wat deze inhouden. Als je de intentie hebt om de muren te verven, wil je dat het resultaat ook daadwerkelijk goed is. Voor het creëren van een goed resultaat is het van belang om een goede techniek te hebben, de juiste materialen te hebben, te weten welke verfsoort en kleur je gaat gebruiken.  De keuze van de verfkleur is geheel aan jou. Er is immers een groot assortiment aan Beton cire kleuren. De verfsoort is echter niet zomaar een keuze die je zomaar zelf kunt maken.

Krijtverf en kalkverf

Krijtverf is gebaseerd op water. Daardoor hoef je na het gebruik ervan geen terpentine te gebruiken om verf te verwijderen van de kwasten en muurverfrollers. Deze verfsoort heeft een mooie matte finish. Een voordeel van krijtverf is dat je in de meeste situaties geen primer nodig hebt. Kalkverf heeft een ruwere finish dan krijtverf, deze verfsoort heeft een wolkachtige structuur. Echter is ook kalkverf gebaseerd op water en is het daarom makkelijk te verwijderen. Daarnaast kan je bij kalkverf eenvoudig met kleuren mixen. Je kan met kalkverf dus gemakkelijk de kleur creëren die jij wilt. Daarnaast heb je ook nog betonlook verf.

Op olie gebaseerde verf

Op olie gebaseerde verf is gemakkelijk te gebruiken, omdat het te gebruiken is op erg veel oppervlakken. Daarnaast heeft het een rijke uitstraling en is het ook duurzaam. Deze verfsoort blijft namelijk voor een hele lange tijd een goede uitstraling hebben. Door de muren in huis maar een keer te verven met op olie gebaseerde verf, kan je hier jarenlang profijt van hebben. Verder is op olie gebaseerde verf niet prijzig van aard. Deze verfsoort is tevens waterafstotend. Na het gebruik van deze verfsoort is het echter noodzakelijk op terpentine te gebruiken voor het verwijderen van verf van de kwasten en muurverfrollers.