Woning Stijl

Leven in en met stijl

Welk klimaat is goed voor op kantoor?

Om te weten wat een juiste kantoorplanten is, is het wel handig om eerst te weten wat er wordt bedoeld met ‘binnenklimaat’. Binnenklimaat wordt namelijk gezien als een breed begrip. Binnenklimaat wordt namelijk beïnvloed door zes factoren, dat zijn: de temperatuur, de luchtsnelheid, de luchtkwaliteit, de luchtvochtigheid, licht en de uitzicht. Eventueel zou je geluid ook mee kunnen nemen om de factoren na te gaan voor je kantoorplanten. Al deze factoren samen maken het binnenklimaat van jouw pand. Een voorbeeld waar je naar zou kunnen kijken is hoe vaak je personeel het warm of koud heeft, een juiste gevoelstemperatuur is wel belangrijk en dat merk je al snel bij je werknemers.

Wanneer heb je goed binnenklimaat?

Wanneer je een goed binnenklimaat heb, moet je kijken of de al bovengenoemde zeven factoren allemaal goed op niveau zijn. Je hebt drie niveaus die je na kan gaan. Deze niveaus worden vaak bepaald door de werknemers, bijvoorbeeld als er een rare geur hangt in jouw pand, dan weet je dat je er iets aan kan veranderen. En met de mening van jouw werknemers wordt er uiteindelijk bepaald hoe goed jouw binnenklimaat is. En zo weet je uiteindelijk ook of je je binnenklimaat moet gaan aanpassen ja of nee.

Waarom is het noodzakelijk?

Ten eerste heeft een goed binnenklimaat invloed op de productiviteit van jouw werknemers en dat is wel iets wat je graag wilt hebben als werkgever. Een slecht binnenklimaat gaat er uiteindelijk voor zorgen dat jouw werknemers minder productief zullen zijn. Daarnaast is het als bedrijf ook handig om de Arbowet goed in orde te hebben en dat je het goed nastreeft als bedrijf. En tot slot, een fijn binnenklimaat wordt wel gezien als comfortabel en prettig. Je werknemers vinden het dan niet erg om in het pand te zijn, omdat ze zich gewoon op het gemak voelen. En er is zelfs bewezen dat een beter binnenklimaat er uiteindelijk ook voor zorgt dat er minder ziekteverzuim is onder je personeel.