Woning Stijl

Leven in en met stijl

Wat neem je mee met het verhuizen van spullen?

Eén van de grootste taken die je hebt als je gaat verhuizen is het inpakken van je spullen. Met deze taak begin je al vroeg, maar je besteed er niet heel veel tijd aan. Als je je spullen goed kunt inpakken heb je meer structuur en kun je ze ook veel gemakkelijker weer uitpakken. Dit zal een boel tijd schelen. Je kunt heel veel zelf regelen bij een verhuizing, maar je kunt ook de hulp vragen van een verhuisbedrijf, zoals Verhuizersrotterdam.

De voorbereidingen

Allereerst zal je het inpakken moeten voorbereiden. Als eerst heb je verhuisdozen nodig. Deze kun je zelf verzamelen door supermarkten af te gaan, maar echte verhuisdozen zijn sterker en vaak ook gemakkelijker te dragen. Je kunt nieuwe verhuisdozen aanschaffen, je kunt verhuisdozen huren, maar misschien de beste optie is om ze tweedehands te kopen. Gemiddeld ben je €0,50 per doos kwijt en daarna verkoop je ze door. Per persoon kun je zo rekenen op een 20-tal dozen. Woon je samen dan zal je aan 40 tot 60 dozen genoeg hebben. Een gezin met twee kinderen heeft zeker 70 tot 90 dozen nodig om alle spullen in kwijt te kunnen. Daarna maak je een lijst per kamer van wat je wilt bewaren, wat je weg wilt gooien, wat je wilt verkopen en wat je aan de kringloop of aan vrienden wilt geven. Naast de dozen kun je een aantal rollen sterke tape aanschaffen, bubbelfolie of andere beschermingsmaterialen en voldoende pennen en labels om informatie op te schrijven over wat er in de doos zit.

Het inpakken van je spullen

Je kunt in principe al vroeg beginnen met inpakken en zolang je je dozen goed labelt is dit een goed plan. Je kunt bijvoorbeeld beginnen op zolder en de spullen die je niet gebruikt. Daarna kan je van kamer naar kamer gaan. Neem een aantal dozen mee naar de kamer en begin met inpakken. Je kunt de doos eventueel nummeren, erop schrijven wat erin zit en naar welke kamer het moet. De verhuisdozen laat je vervolgens nog even in de kamer staan, want er is een grote kans dat je nog niet alles leeg hebt kunnen halen. Op de dag voor de verhuizing pak je de laatste spulletjes in. Als laatste pak je de schoonmaakspullen in, zodat je de woning kan schoonmaken voor vertrek. De vrachtwagen kan worden geregeld via een verhuisbedrijf, zoals verhuisbedrijf Rotterdam. Deze laad je in door te beginnen met de grote meubelstukken en de tussenruimtes op te vullen met kleinere objecten en dozen. Gebruik spanbanden en verhuisdekens om je spullen vast te zetten en om beschadigingen tegen te gaan.