Woning Stijl

Leven in en met stijl

Wat is het leukste behang voor in de kinderkamer?

kinderkamer behang

Voor de kinderkamer wil je als ouders het leukste kinderkamer behang uitkiezen. Om de juiste sfeer en uitstraling te bereiken, kies je uit meerdere motieven en stijlen. Wat vindt jouw kind mooi en hoe zorg je dat de kleine het leukste behang voor in de kinderkamer krijgt? Met de volgende tips weet jij de slaapkamer van je zoon of dochter om te toveren tot een prachtige belevingswereld.

Tip 1: leeftijd van je kind is bepalend

Voor een baby- of peuterkamer verdient een rustige uitstraling de voorkeur. De kleintjes raken hierdoor niet overprikkeld en dat komt hun slaappatroon ten goede. Natuurlijk heb je ook voor de allerkleinsten prachtig kinderkamer behang met elfjes, vlinders, cijfers, letter of piraten. Alles om hun fantasie te prikkelen, maar toch rust uit te stralen.

kinderkamer behang

Tip 2: kies een thema voor de kinderkamer

Naarmate je kind ouder wordt, merk je dat het steeds meer fantasie krijgt. Ga mee in de belevingswereld en kies voor je stoere zoon voor het thema leger of ga voor Disney. Het leukste behang voor in de kinderkamer kan met het thema onderwaterwereld of dieren voor een prachtig resultaat zorgen. Een blauwe zee met kleurrijke vissen en koraal spreekt tot de verbeelding van je kind en geeft jou de kans om hier de mooiste verhalen over te vertellen voor het slapengaan.

Tip 3: kies voor fotobehang

Met fotobehang laat jij de slaapruimte echt tot leven komen. De intensiteit van de kleuren laat zelfs de kleinste details goed tot uiting komen. Vliesbehang met dinosaurussen en een ballonnentocht voor dieren maken van de kinderkamer een slaapvertrek waar jouw kind zich helemaal thuis voelt.

Tip 4: 3D behang laat de kinderkamer tot leven komen

Een bijzonder effect krijg je door de wanden van de kinderkamer van 3D behang te voorzien. Hiermee komt de muur echt tot leven en heb jij het leukste kinderkamer behang voor in de kinderkamer gevonden.