Woning Stijl

Leven in en met stijl

Wanneer schakel je een hovenier in?

Als je toevallig net een woning hebt gekocht en je wilt graag je tuin aanleggen, of je wilt gewoonweg je tuin een geheel andere uitstraling geven dan kun je een hovenier inschakelen. Maar ook als je wél wat extra hulp kunt gebruiken in de tuin, omdat je zelf niet zoveel tijd hebt, kun je een hovenier inschakelen. Wat je hem laat doen is helemaal aan jou. Daarom lees je in dit artikel meer over de bezigheden van een hovenier en wanneer je hem kan inhuren.

Wat is een hovenier?

Eigenlijk is een hovenier erg fijn en eenvoudig; een hovenier doet al het werk voor jou in de tuin en jij kunt aangeven wat jij wilt dat hij of zij doet. Het kan letterlijk om elke tuin taak gaan. Je bepaalt dan ook zelf hoe vaak en voor hoelang je de hovenier inhuurt. Een hovenier houdt zich onder andere bezig met de volgende taken:

● Bij de aanleg van je tuin

Als jij een geheel nieuwe tuin wilt aanleggen, is een hovenier je beste vriend. Één van de gespecialiseerde hoveniers is hovenier Waddinxveen. Zo kan een hovenier je hele tuin ontwerpen. Hierbij kun je ook denken aan een vijver, zwembad, terras of tuinpaden etc. Ook kan de hovenier jou gewenst advies geven over bijvoorbeeld planten.

● Het regelmatige onderhoud

Soms heb je ook simpelweg wat onderhoud nodig voor je tuin. Misschien heb je hier geen tijd voor of zijn er andere omstandigheden waardoor het voor jou niet mogelijk is je eigen tuin te doen. Ook dan kun jij ervoor kiezen om een hovenier in te schakelen. Hij/zij maait het gras, ruimt dode bladeren op en snoeit de planten.

● Je tuin herschikken

Als laatste kun je ook van tuin overschakelen. Misschien wil je wel van een klassieke tuin overschakelen naar een strakke moderne tuin, ook daar kan een hovenier je bij helpen. Zo is Ijsselstein Hovenier hier in gespecialiseerd, net zoals elke andere erkende tuinier.  Een hovenier biedt allerlei ideeën aan die passen in jouw budget.