Woning Stijl

Leven in en met stijl

Wanneer is het tijd voor een nieuw bedrijfspand?

Een bedrijfspand is een flinke investering waar u vaak jaren gebruik van maakt. Op het moment dat u besluit om dit te verkopen, is dit vaak niet zonder reden. Vaak zijn er veel overwegingen en overpeinzingen aan vooraf gegaan. Maar helaas is dat slechts het begin van heel wat beslissingen die nog komen gaan. Een bedrijfspand verkopen is namelijk niet niks. Het is echter vervelend om de stress en de zorgen daaromtrent te moeten dragen naast uw reguliere bedrijfsvoering. Gelukkig kunt u die taken uitbesteden aan externe partijen, bijvoorbeeld mercari.

De opkoper neemt taken over

Mercari is opkoper van panden, zowel reguliere panden als bedrijfspanden. Mercari wordt dan ook wel een vastgoed opkoper genoemd. Dit betekent niet alleen dat zij panden opkopen, maar dat zij het gehele proces voor u uit handen nemen. Zij houden zich bezig met juridische vragen zoals wanneer het pand echt verkocht is, ze bekommeren zich om de psychologische spelletjes met potentiële kopers, kiezen de juiste strategieën omtrent de verkoopprijs, en weten wat te doen als de verkoop te langzaam gaat of langzamer dan verwacht.

Snel verkocht betekent minder bedrijfskosten

Omdat mercari hier een specialist in is, betekent dit dat de stress en de zorgen over alle bovengenoemde vragen door hen worden weggenomen. Niet alleen nemen ze bij mercari deze taken over, ze zorgen er ook nog eens voor dat de enige stress die u rest, namelijk de vraag of het pand al verkocht is, aanzienlijk minder lang duurt. Omdat mercari namelijk een expert is, wordt uw bedrijfspand zo snel mogelijk onder zo goed mogelijke omstandigheden verkocht. Dit kan erg voordelig zijn, omdat het vaak in bedrijfsmatige contexten van groot belang is dat de verkoop snel geschiedt. Sommige bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om dubbele onderhoudskosten te betalen voor langere tijd. Een bedrijfspand verkopen gaat dus sneller bij Mercari dan wanneer u het zelf zou doen.