Woning Stijl

Leven in en met stijl

Waarvoor gebruik jij je garage?

Veel mensen denken bij een garage vooral aan een plek waarin je auto kunt neerzetten. Toch kun je er nog veel meer mee doen. Door de suggesties in dit artikel te lezen, kom je er misschien wel achter dat je iets heel anders met garage wilt gaan doen. Om optimaal van je garage gebruik kunnen maken, is het sowieso aan te raden om een roldeur te laten installeren, en dan wel een geïsoleerde roldeur. Met een roldeur kun je de ruimte in de garage namelijk optimaal benutten, omdat het deurblad recht naar boven toe wordt opgeborgen in een opbergsysteem. Dit grote voordeel maakt dan ook dat een roldeur vele toepassingsmogelijkheden kent.

Maak een bedrijfsruimte van je garage

Deze toepassing van de garageruimte zie je vaak bij fysiotherapeuten of massagesalons. Wanneer je de garageruimte goed geïsoleerd hebt en je ook nog eens een geïsoleerde garagedeur laat aanbrengen, kun je van de garage een comfortabele ruimte maken.

Bouw je garage om tot werkplek

Vooral voor mensen die ervan houden om eigen meubelen te maken is het ombouwen van je garage tot werkplek een droom. In de garage heb je namelijk vaak een betonnen vloer waardoor je naar hartenlust kunt zagen en timmeren, zonder dat je bang te zijn om de dure vloer in je woning te beschadigen. En wanneer het te warm is, zet je de garagedeur open en geniet je van een heerlijk koel briesje.

Garage als opslag box gebruiken

De gebouwen met self storage ruimte schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar wanneer je spullen wilt opslaan en je verder niks met de garage doet, waarom zou je dan betalen om een dergelijke opslag box te huren? Bouw in dat geval je garage om tot een storage unit. Door slim gebruik te maken van stellingkasten zal je je verbazen over hoeveel spullen je in je garage kunt opbergen.

Bouw je garage om tot speelkamer

Heb je er een hekel aan dat de woonkamer altijd vol ligt met speelgoed van de kinderen? Overweeg dan om de garage om te bouwen tot speelkamer. Op die manier heb je alle rommel van het speelgoed toch buiten je woonkamer en kunnen de kinderen naar hartenlust spelen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over of je huis wel genoeg is opgeruimd voor dat er visite komt.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er vele toepassingsmogelijkheden wanneer je een garage hebt. Denk eens goed na wat je nu eigenlijk met je garage wilt, een auto kun je immers ook op straat parkeren of op de oprit voor de garage. Besluit je om je garage echt om te bouwen tot een kantoorruimte? Raadpleeg dan een isolatiespecialist, zodat je weet hoe je in de ruimte een comfortabel klimaat kunt creëren. Op die manier is het in alle seizoenen prettig toeven in je garage.