Woning Stijl

Leven in en met stijl

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een tuinpoort?

Heb je een tuin achter je huis, dan is de kans zeer aanwezig dat je ook een tuinhek rondom je tuin hebt. Immers is een tuinhek een super mooie manier om je tuin af te scheiden van andere tuinen. Daarnaast biedt een tuinhek je ook een hoop privacy, wat wel lekker is als je lekker wilt kunnen zonnen in je tuin.

Maar een tuinhek is natuurlijk niet helemaal af zonder een mooie poort. Een poort biedt je namelijk een goede doortocht naar de tuin toe. Ook is de poort een goede manier om de tuin af te scheiden van andere tuinen.

Maar waar het plaatsen van een poort heel makkelijk lijkt is vaak niets minder waar. Poorten zijn er in vele soorten en lang niet alle poorten zijn geschikt voor jouw tuin. Het is dus belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je een poort voor je tuinhek gaat kopen. Om je alvast een beetje op weg te helpen volgen hier een paar tips.

Weet wat je zoekt

Ten eerste is het super belangrijk dat je weet wat je wil. Hier kunnen we je niet echt bij helpen, omdat de keuze voor een tuinpoort nogal persoonlijk is. Maar het ligt voor de hand dat als je een stalen tuinhek hebt, je niet een mooie houten poort gaat plaatsen, maar kiest voor een poort die past bij de rest van het hek.

Wil je kijken wat voor soort poorten allemaal verkrijgbaar zijn, dan raden we aan om even een kijkje te nemen op de website van MT Hekwerken. MT hekwerken heeft een groot assortiment hekwerken en poorten, waardoor jij snel en overwogen een keuze kan maken.

Meet goed

Tja, je kent het gezegde ‘meten is weten’, maar in het geval van het plaatsen van een poort is dit ook absoluut zo. Zorg dat, alvorens je gaat kijken naar een poort je goed weet wat de afmetingen moeten zijn.