Woning Stijl

Leven in en met stijl

Ronde of ovale eettafel? Beide speels, maar toch anders!

interieurtrends-2020-de-ronde-eettafel-is-de-woontrend

Een nieuwe eettafel kopen, maar wat wordt de vorm? Je bent er qua stijl al uit, je wilt een speelse vorm eettafel: maar wordt het rond of ovaal? In deze blog bekijken we de voordelen en nadelen van de ronde eettafel en de ovale eettafel. We wegen ze tegen elkaar af, om vervolgens de keuze aan jou te laten. Lees snel verder in deze uitgebreide blog.

De voordelen van een ronde eettafel

Gezellig, zo beschrijven veel mensen inmiddels de ronde eettafel. Je ziet met z’n allen rondom de tafel, kunt eten in het midden zetten en hier samen van genieten. Met zijn ronde vorm is de ronde eettafel speelser dan een rechthoekig model. Bovendien heb je onder de tafel niet te maken met vervelende tafelpoten, waardoor rondom een relatief klein tafelblad veel mensen kunnen zitten. Opvallend is in 2020 dat steeds meer mensen zich dit beseffen, aangezien steeds meer mensen kiezen voor deze vorm. Lastig is nog wel even de diameter van de ronde tafel. Kies je voor 120 cm voor +/- 4 personen of 150 cm voor +/- 6 personen.

De voordelen van een ovale eettafel

In vergelijking met een rond model, heeft een ovale eettafel meer weg van de traditionele rechthoekige eettafel. Het combineert namelijk de rechthoekige vorm met het speelse van een ronde eettafel. Zo kies je met een ovale eettafel eigenlijk voor het beste van twee werelden. Door de spinpoot, die vaak als tafelpoot wordt gebruikt onder een ovale eettafel kan de ruimte rondom optimaal benut worden. Als we dan toch een nadeel moeten noemen is het dat je aan de kopse kanten niet kunt zitten, iets waar je met rechthoekig of rond natuurlijk geen last van hebt. De populairste maten van een ovale eettafel zijn 200 cm, 220 cm en 240 cm lengte. Op het breedste punt heeft de eettafel dan 80 cm, 90 cm of 100 cm doorsnede, net zoveel als de meeste andere eettafels.

Conclusie: kies jij een ronde of ovale eettafel?

De keuze welke vorm eettafel bij jouw interieur past is natuurlijk aan jou. Wel kunnen we de belangrijkste afwegingen benoemen. Zo neemt een ronde eettafel minder ruimte in, kun je gezellig zitten en doe je mee met de interieurtrend van 2020. Ovaal heeft het beste van twee werelden, al is het niet aan de kopse kant kunnen zitten een belangrijk minpunt. Ook neemt de ovale eettafel, vergeleken met het aantal zitplaatsen, veel ruimte in beslag.