Woning Stijl

Leven in en met stijl

Nieuw huis

De huizenmarkt staat op recordhoogte. Voor jonge mensen is het bijna niet mogelijk om een huis te kopen met een normale baan. Wil je een beetje een fatsoenlijk huis kopen dan moet je al gouw met zijn tweeën zijn of heel goed verdienen. Het wordt dus erg moeilijk voor jongvolwassenen om voor het eerst een huis te kopen. Mocht je eenmaal een huis hebben gekocht dan ben je helaas nog niet klaar. Je zal nog flink in de buidel moeten tasten voor eventuele verbouwingen en natuurlijk de meubels. Om een huis te hebben zonder meubels kom je ook niet bepaald ver.

Investeren in je huis

Er zijn echter wat manieren om de waarde van je huis te verhogen en er zijn ook manieren waarop je wat geld kan terugverdienen of besparen. Om de waarde van je huis te verhogen zou je een dakkapel kunnen plaatsen. Hiermee krijg je een stuk meer ruimte op je zolder en de waarde van je huis gaat omhoog. Er zijn ook manieren waarmee je bijvoorbeeld geld bespaart. Neem bijvoorbeeld zonnepanelen. Het is een flinke investering maar deze heb je er ook uit na 5 jaar. Als je dit goed berekend hoef je geen elektriciteit meer te betalen want dit wek je dan allemaal zelf op. Een andere manier om geld te besparen is een sedumdak aanleggen.

Sedumdak

Een sedumdak aanleggen kan je dus veel geld besparen maar hoe? In combinatie met zonnepanelen bijvoorbeeld. Een sedumdak verlaagt de omgevingstemperatuur waardoor je zonnepanelen een veel hoger rendement hebben. Maar ook alleen een sedumdak op zich bespaart je geld. Een sedumdak zorgt namelijk voor een zeer goede isolatie van uw huis. Hierdoor hoeft de verwarming in de winter dus minder werk te leveren wat je weer erg veel geld bespaart.