Woning Stijl

Leven in en met stijl

Niet eerder gehoorde verhuistips

Met de aankoop van je nieuwe huis of met een nieuw huurcontract afgesloten, is het nu tijd om uit te gaan zoeken hoe je alles gaat inpakken en verplaatsen naar je nieuwe woning zonder al te veel te slepen of een breekbaar voorwerp te laten vallen. Je kunt kijken voor een verhuisbedrijf Rotterdam, zoals bijvoorbeeld Studentverhuisservice, maar er zijn ook een aantal tips die je kunt volgen om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken.

Vier slimme verhuistips

  1. Doe onnodige spullen weg

Hoe meer ongebruikte en onnodige spullen je weggooit voordat je gaat verhuizen, hoe minder je hoeft in te pakken, in te laden en daarna weer uit te laden en uit te pakken. Wees zo streng mogelijk bij het wegdoen van spullen. Een jas die je opzich wel leuk vind maar al een tijdje niet meer hebt gedragen kan makkelijk weg. Deze spullen kan je verkopen of doneren aan een kringloop. Als je iets verkoopt, leg ze dan opzij.

  1. Organiseer verhuisbedrijven

Als je een grote verhuizing hebt te organiseren, dan is het slim om een verhuisbedrijf in te huren. Goed onderzoek doen en vergelijken op internet is dan een goede strategie. Lees recensies over goede, maar ook slechte ervaringen zodat je goed een beslissing kunt maken.

  1. Gebruik geschikte en de juiste dozen

Gebruik dozen van degelijke kwaliteit en die niet beschadigd of vochtig zijn. Een handige tip voor het vervoeren van elektronische apparaten en andere kwetsbare technologie en spullen: vervoer deze spullen in de originele dozen waarin je ze hebt gekocht. Als je deze niet meer hebt, probeer deze dan nog te kopen of te lenen via internet of kennissen.

  1. Kleine dozen voor zware voorwerpen

Vul kleine dozen met zware dingen, en grote dozen juist meer met lichte dingen. Het sjouwen van grote kartonnen dozen gevuld met zware voorwerpen is absoluut geen licht werk. Daarom is het beter om dit soort dozen te vullen met bijvoorbeeld kussens of dekens.