Woning Stijl

Leven in en met stijl

Niet alleen mooi voor je woning

lichtkoepel

Wanneer je aan een lichtkoepel denkt, is het eerste misschien wat in je opkomt dat het mooi is voor een ruimte om deze te plaatsen. Echter heeft een koepel ook vaak een bepaald doel, en een reden om geplaatst te worden. Een van de redenen kan zijn om meer daglicht te krijgen in een bepaalde ruimte, of de mogelijkheid om het dak op te kunnen gaan bij een dakterras. Op deze manier zijn er verschillende mogelijkheden en redenen, om een koepel te plaatsen. Daarbij is de uitvoering wel van belang, want lichtkoepels zijn er in verschillende soorten en materialen.

Wel of geen verwarmde ruimte

Bij het plaatsen van een lichtkoepel is het van belang of de ruimte verwarmd wordt of niet, dit is voor de keuze van het materiaal belangrijk om te weten. Er zijn namelijk ook materialen voor een koepel, welke niet goed isoleren. Gebruik je dit materiaal in een verwarmde ruimte, dan is de kans aanwezig dat er veel warmte verloren gaat. Ook om te besparen op de energierekening, is het verstandig om goed te letten op het materiaal wat je gebruikt. Polycarbonaat is bijvoorbeeld een goed materiaal, om te gebruiken bij een ruimte die je op moet warmen. 

lichtkoepel

Welke vorm kies je?

De vorm bij het kiezen van een lichtkoepel is belangrijk, deze bepaald mede hoe de ruimte eruit komt te zien. Gelukkig zijn er in de webshop van lichtkoepeltje.nl verschillende vormen aanwezig, van rond tot vierkant en rechthoekig. Kies een mooie vorm die past bij de ruimte, natuurlijk is het formaat van de lichtkoepels ook erg belangrijk. Deze bepaald de hoeveel daglicht wat naar binnenkomt door de koepel, in een grote ruimte kan het nodig zijn dat er meerdere lichtkoepels worden geplaatst. Het gebruik van lichtstraten is hierbij ook een goede optie.