Woning Stijl

Leven in en met stijl

Kan iedereen leren piano spelen?

Het verlangen om een instrument te leren spelen is tijdloos. Elke leeftijdscategorie heeft wel eens de ingeving om een instrument te leren spelen. Hierdoor is piano leren spelen voor iedereen geschikt. Met de juiste motivatie kunnen alle leeftijdscategorieën het oppakken en leren. Het begint bij de aanschaf van een piano, eventueel lessen en heel veel oefenen. Speciaal voor de beginnelingen kun je bij  Bos Pianoservice een tweedehands piano kopen en hem laten stemmen. Zo begin je gelijk op de juiste tonen en kan het oefenen beginnen.

Piano leren spelen voor jongeren

Dat piano spelen goed is voor ons brein was al duidelijk. Voor jongere leeftijden heeft piano leren spelen als voordeel dat de hersenen geprikkeld worden en het dus de creatieve doorstroom stimuleert. Kinderen moeten dan focussen op piano leren spelen, luisteren naar de muziek en noten lezen. Ze leren hiermee meerdere handelingen tegelijkertijd uitvoeren waardoor deze leeftijdscategorie beter leert focussen.

Piano leren spelen voor ouderen

Dan kan het ook nog zo zijn dat je op oudere leeftijd piano wilt leren spelen. Dit wordt zelfs aangeraden voor ouderen. Het kan vrij lastig zijn om te leren, maar met een gezonde dosis motivatie moet het zeker goed komen. Op oudere leeftijd piano leren spelen zorgt ervoor dat je als speller je hersenen blijft trainen en je geheugen blijft prikkelen. Zo blijft dit ook buiten het pianospelen om actief. Dit heeft tevens ook weer een positief effect op het zelfvertrouwen en reactievermogen. Net als bij jongeren, is het voor ouderen ook nodig om te concentreren tijdens het pianospelen. Meestal is dit een ontspannen vorm van inspanning waardoor men tot rust komt en even tot adem kan komen. Voor ouderen komt hier ook bij kijken dat ze tijdens het spelen de soepelheid van de handen trainen en uiteindelijk ook de gewrichten verstevigen.