Woning Stijl

Leven in en met stijl

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

dakscan zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen

Ben je tot het besluit gekomen om over te gaan tot het aanschaffen van dakscan zonnepanelen? Heel goed. Dit is qua duurzaamheid natuurlijk een goede keuze. Ook voor het milieu is het een goede stap.

Keuzes maken

Er moeten natuurlijk een aantal keuzes gemaakt worden. Welke zonnepanelen wil je kopen? Welk rendement moeten ze opleveren? Wat is je doel met de panelen, wil je volledig zelfvoorzienend worden of deels?

Allemaal belangrijke vraagstukken. Maar we moeten ergens anders mee beginnen.

We moeten ons namelijk eerst afvragen, waar willen we de panelen plaatsen. Met andere woorden, op welk dak dat ik heb, wil ik ze graag plaatsen?

dakscan zonnepanelen

Bepalen van het dak

Voor het maken van de keuze voor het dak kun je gebruik maken van de methode dakscan zonnepanelen. Deze methode dakscan zonnepanelen wordt door veel aanbieders van stroom gebruikt. Met deze methode wordt er op afstand berekend wat je kunt besparen met zonnepanelen. Zo weet je vooraf of je actie kunt ondernemen of dat het een onbegonnen zaak is.

Met deze dakscan wordt er op afstand gekeken naar een aantal zaken. Ten eerste gebruikt de aanbieder de postcode zodat hij het gebied waarin u woont in kaart heeft. Vervolgens worden er gegevens van een woning opgevraagd bij het kadaster. Dan weet men wat voor type huis u heeft en hoe het dakoppervlak ligt. Ligt dit op het zuiden, noorden, oosten of westen. Dit heeft natuurlijk invloed op hoeveel zonlicht het desbetreffende dak zal opvangen en dus hoeveel energie de panelen theoretisch kunnen leveren.

Ook wordt er gekeken naar uw gemiddelde elektriciteit en gasverbruik over de afgelopen jaren. Deze informatie is natuurlijk ook nodig om te bekijken hoeveel de panelen dan zouden moeten leveren om de kosten op energieverbruik voldoende te doen zakken.

Hierbij houden de aanbieders als het goed is rekening met jaarlijkse stijgingen van de energiekosten.

Vooral nu is het interessant om panelen aan te schaffen aangezien de gasprijs bijzonder hoog ligt. En dit lijkt voorlopig nog niet te gaan zakken. Sterker nog, in 2022 wordt het alleen nog maar hoger aangezien we niet meer kunnen vragen van de gasvoorraad in Groningen.