Woning Stijl

Leven in en met stijl

Hottub vs. Jacuzzi

Na een lange dag wil je lekker ontspannen in een warm bad. Een jacuzzi is daar een voorbeeld van. Wanneer je opzoek bent naar een jacuzzi, kan het best zo zijn dat je ook een hottub tegen komt die ook een geweldige manier is om te ontspannen. Tóch zijn ze niet hetzelfde. Er zal hier verder worden uitgelegd wat de verschillen zijn en wanneer je beter voor welke optie kunt kiezen als je er eentje wilt aanschaffen. Alles heeft zo zijn eigen voordelen. In beide gevallen in het mogelijk om lekker te genieten van de buitenlucht en te ontspannen van het heerlijke water.

Waarom kiezen voor een hottub?

De meeste hottubs zijn gemaakt van hout of hebben een houtlook gemaakt van kunststof. Dit staat heel erg mooi in de tuin. Dit betreft in de meeste gevallen een houtgestookte hottub. Het verbruikt dus geen stroom. Je zet wat hout in de kachel en steekt het vervolgens aan. Het brandende hout en het knisperende geluid werken heel ontspannend. Een hottub heeft aardig wat ruimte, er kunnen dus meerdere mensen tegelijk in en er is voldoende beenruimte. Je kunt er lekker inzitten en gewoon bezig zijn met je werk, zo comfortabel is het. Verder is een hottub vaak goedkoper dan een jacuzzi. Een jacuzzi kan wel tot 2 á 3 keer zo duur zijn. Dit betekent niet dat een hottub een slechtere kwaliteit heeft. 

Zal ik beter voor een jacuzzi gaan?

Jacuzzi’s zien er over het algemeen moderner uit dan hottubs. Het bubbelbad wordt verwarmd door middel van stroom, dit kan wel een nadeel zijn. Onderin het bad wordt verspreid lucht gepompt, zodat er omhoog stromende bellen ontstaan. Je kan een jacuzzi dus een soort van elektrische hottub noemen. Jacuzzi’s hebben een ‘whirlpool’, dat betekent draaikolk. Door krachtige massagejets wordt het water rondgedraaid waardoor er een whirlpool ontstaat. Deze waterstraalmassagejets zijn goed voor je gezondheid. Ze zorgen er namelijk voor dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Uiteraard zorgen ze ook voor ontspanning.