Woning Stijl

Leven in en met stijl

Hoe kan je zo spoedig mogelijk verhuizen?

Als je in een situatie zit waarin je zo snel mogelijk moet verhuizen kan dat intimiderend zijn. Dit is hoe je een spoedverhuizing het beste aanpakt. Begin met het sorteren van je spullen, bepaal wat je mee wilt nemen en wat niet. De spullen die je besluit niet mee te nemen zul je moeten aanleveren bij de milieustraat. Om dit het proces zo snel mogelijk te doorlopen is het belangrijk om je afval gescheiden aan te leveren. Voor grotere meubelstukken in goede staat kun je de kringloop bellen, vaak kunnen zij het nog voor je op komen halen ook. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Zorg dat je over voldoende inpak materiaal beschikt, zo kun je lekker doorwerken en hoef je niet te stoppen voor een rit naar de winkel. Ook is het handig om een verhuisservice in te huren om je te helpen. Amsterdam Movers is een verhuisbedrijf in Amsterdam.

Snel inpakken

Als je echt haast hebt om te verhuizen is het verstandig om niet te lang stil bij de spullen waarvan je niet meer wist dat je ze had. Dit is een teken dat je het niet echt nodig hebt en het grootste deel van deze spullen kun je het beste weggooien bij een spoed verhuizing. Het weggooien van spullen scheelt tijd bij zowel het inpakken als het uitpakken. Verder is het belangrijk om je dozen en kratten niet te vol met spullen te stoppen, als ze uitpuilen kan je niet meer stapelen. Om snel te kunnen inladen is het belangrijk dat je alle dozen en kratten kunt stapelen. Ook is het belangrijk om zo min mogelijk afleiding te hebben, zorg indien mogelijk voor opvang van kinderen en huisdieren.

Slim inpakken

Het is verstandig om in te pakken met een plan, dit zorgt ervoor dat je overzicht houdt en het maakt uitpakken een stuk makkelijker. Een goede inpakmethode is kamer voor kamer inpakken. Begin bijvoorbeeld op zolder en eindig met de woonkamer. Verder is het belangrijk om etiketten op de dozen te zetten zodat je precies weet wat er in welke doos zit. Zo kun je de dozen in de juiste kamer zetten voor je begint met uitpakken. Het is belangrijk om verhuisdozen niet te zwaar in te pakken, als je meer dan vijftien kilo in een verhuisdoos stopt loop je het risico dat ze te zwaar worden en er dingen kapot gaan.