Woning Stijl

Leven in en met stijl

Het verbouwen van een huis

Interieur 5

Een huis verbouwen is niet niks. Er spelen allemaal verschillende factoren mee. Je moet bijvoorbeeld zorgen, dat je een indelingsplan maakt, een budget hebt en rekening houden met de kosten die er gemaakt gaan worden. Maak van te voren een overzicht met de stappen, die je graag wilt ondernemen en wat het je allemaal gaat kosten. Op die manier blijft het allemaal overzichtelijk en heb je een idee van wat je kan gaan verwachten. Zorg ook voor een back-up plan, voor het geval er iets niet gebeurt volgens plan A.

Kosten

Kosten tijdens een verbouwing zijn niet te vermijden. Het is dus beter om ze van te voren op een rijtje te zetten, zodat je weet wat je te wachten staat. Deze informatie kan je bijvoorbeeld zetten in de indelingsplan, naast de verschillende maten en beschrijvingen van de woning.

Kosten die je zou kunnen verwachten tijdens een verbouwing zijn:

–          Voor een badkamer tussen de 7.000 en de 20.000 euro.

–          Voor een keuken tussen de 5.000 en de 15.000 euro.

–          Voor elektra betaal je ongeveer tussen de 8.000 en de 15.000 euro.

Uiteindelijk ligt het eraan hoe duur je het zelf maakt, maar dit zijn bedragen waar je rekening mee zou kunnen houden tijdens de verbouwing. Tel de bedragen per onderdeel bij elkaar op, wanneer je de kosten ongeveer weet. Zo krijg je een schatting van het totaal bedrag van de verbouwing.

De verbouwing

Wanneer het je gaat verbouwen is het ook goed om te overwegen of je dit project zelf aan wilt gaan of dat je graag hulp zou willen hebben van een aannemer. Deze professionals zouden je kunnen ondersteunen, bij het proces van de verbouwing. Kijk samen naar de plannen en de kosten die er gemaakt kunnen worden en overleg of deze ideeën realistisch zijn, om in de praktijk te brengen. Zodra dat is afgehandeld kun je aan de slag met de verbouwing.