Woning Stijl

Leven in en met stijl

Elektrische rolgordijnen nodig? Let hier op!

Als je voor elektrische rolgordijnen kiest zal je verschillende keuzes moeten maken. Het is belangrijk dat je goed geïnformeerd bent zodat je rolgordijnen kiest die goed bij jouw situatie passen. Het eerste waar je op moet letten is het materiaal, niet alle elektrische rolgordijnen zijn even verduisterend. Het is dus belangrijk dat je weet hoe sterk je je woning wilt verduisteren, en dat je rolgordijnen koopt die aan deze eis voldoen. Ook is het belangrijk dat je weet welke kleur en welk model rolgordijnen bij je woning passen. Als je vragen hebt of twijfelt kan je altijd bij een winkel, bijvoorbeeld Somfy NL langsgaan en om advies vragen.

Technische kennis

Elektrische rolgordijnen kunnen in het begin best even lastig zijn, zeker als je niet zo technisch bent. Het is daarom belangrijk om goed op te letten bij de installatie. Als de rolgordijnen voor een ouder persoon zijn is het belangrijk dat alles goed wordt uitgelegd. Je moet na het installeren van het rolgordijn een app downloaden, en alles moet worden gekoppeld aan de wifi netwerk. Als je meerdere rolgordijnen koopt moet je dit proces meerdere keren herhalen. Met name voor senioren kan dit best een uitdaging zijn. Maar als het eenmaal werkt, dan heb je ook wat.

Elektriciteitsverbruik van de rolgordijnen

Een ander punt van aandacht is het verbruik van elektriciteit. Waar je normale rolgordijnen zo vaak open en dicht kunt doen zonder hierbij na te denken hebben elektrische gordijnen stroom nodig. Elke keer dat je elektrische rolgordijnen opent of sluit is daar stroom voor nodig. Gelukkig verbruiken elektrische gordijnen niet veel stroom, maar als je duurzaam wilt leven is het wel iets om rekening mee te houden. Het is ook mogelijk om je rolgordijnen een te sluiten op het lichtnet. Met name op de lange termijn is dit voordeliger.