Woning Stijl

Leven in en met stijl

Een nieuwe woning gekocht? Bekijk dan deze tips

Heeft u reeds een nieuwe woning gekocht? Gefeliciteerd, u bent vast erg blij met uw nieuwe aankoop. Het is namelijk niet makkelijk om een geschikte woning te vinden in een bepaalde prijsklasse. En al helemaal een, waar u zich thuis voelt. Het is dan ook erg geruststellend gevoel als alles rond is. Maar dan… de verhuizing. Naast de aankoop van uw nieuwe woning en de verkoop van uw oude woning, moet uw inboedel ook nog worden verhuisd. Hoe gaat zo’n verhuizing? Misschien is dit wel de eerste keer voor u. Wees gerust, er zijn talloze verhuizers die precies weten hoe ze u kunnen helpen. Zelfs in de tijden van de corona-crisis staan de verhuizers voor elkaar. Hoe een verhuizing in zijn werk gaat en waar uzelf op moet letten leest u in het kort in deze tekst.

Zelf aan de slag?

Er kan voor het verhuizen uiteraard zelf erg veel gedaan worden. Als u uit uw oude woning gaat verhuizen, dan is het belangrijk dat u uw oude woning achterlaat op een goed manier, zodat de nieuwe bewoners zonder problemen kunnen intrekken. Dit is te realiseren door het huis volledig op te ruimen en schoon te maken. Voordat u dit doet, moeten eerst alle spullen worden verhuisd. Om daar een groot begin mee te maken moet u uw spullen goed inpakken.

Hoe pakt u uw spullen slim in?

Door het huren van goede verhuisdozen bespaart u een hoop geld. Verhuisdozen gebruikt u waarschijnlijk toch niet vaak. U kunt deze dozen bij een verhuisbedrijf huren. Het is belangrijk om eerst na te denken welke spullen u niet binnenkort denkt nodig te hebben. Door het eerst in te pakken van deze sullen voorkomt u dat er spullen in een verhuisdoos zitten die u nodig hebt. Hoe dichterbij de verhuisdag, hoe meer u kan inpakken. Wacht bijvoorbeeld met spullen, zoals u beddengoed en kleding. Als u de dozen inpakt, zorgt u er dan voor dat u ze niet te zwaar maakt. Te zware verhuisdozen zouden fysieke problemen kunnen veroorzaken tijdens het tillen ervan. Het is ook goed om in uw achterhoofd te houden, dat u geen spullen bij elkaar in een doos stopt, die elkaar kunnen beschadigen. Doe bijvoorbeeld geen halters in een doos met glaswerk.

Huur verhuizers in voor professionele hulp bij de verhuizing

Gaat u verhuizen naar Rotterdam? Zoekt u dan online naar een verhuisbedrijf in Rotterdam. Hierdoor vindt u het juiste verhuisbedrijf voor u in de buurt. Zo zullen de reiskosten van de verhuizers minimaal blijven. Op de website van het verhuisbedrijf kunt u een offerte aanvraagformulier invullen. Hier wordt informatie gevraagd over de grootte van uw inboedel, het aantal meubels en de kenmerken van uw oude en nieuwe woning. Verhuizen naar Rotterdam wordt harstikke makkelijk op deze manier. Ook voor bijvoorbeeld het huren van een verhuislift om op de derde etage te komen kan bij de meeste verhuisbedrijven bij de aanvraag worden aangegeven.

In de corona-crisis verhuizen?

Ja, zelfs in de corona crisis kan er voor u worden verhuisd. Elk verhuisbedrijf gaat hier anders mee om. Lees daarom op de website van de verhuizers, hoe zij het doen. Er wordt uiteraard altijd gekeken naar of het mogelijk is om de wetten van de overheid omtrent corona na te volgen.