Woning Stijl

Leven in en met stijl

Een mooie tuinhaard

Een tuinhaard brengt meer dan alleen een beetje warmte op zomeravonden die afkoelen. Met een mooie tuinhaard breng je een heerlijke sfeer in je tuin om samen met je dierbaren eindeloze avonden van te genieten. Vooral als je deze op je serre neerzet en je bijvoorbeeld tuindeuren op maat hebt. Je verdrijft niet alleen de kou, maar zorgt ook voor een warmte die iedereen diep vanbinnen zal voelen. Je tuin wordt een heerlijke plek met een goede tuinhaard.

Een tuinhaard als eyecatcher

Met een tuinhaard breng je een meubelstuk je tuin in dat uit gietijzer is opgetrokken. Door te kijken wat voor haard bij jouw tuin past en een goede plek te kiezen, maak je van je nieuwe tuinhaard een ware eyecatcher. Je kunt een standaard haard kopen die voorzien is van een schoorsteen, maar je kunt ook kiezen voor een vuurkorf. In beide gevallen kun je met echt hout aan de slag en worden lange, zwoele zomeravonden nog fijner. Maar je kunt met een goede tuinhaard ook al vroeg in het seizoen en tijdens een rustige nazomer genieten van het buitenleven. Combineer de haard met mooie kussens, warme dekens en een fijne bank en je zult zien dat niemand meer van z’n plek wil komen in jouw tuin.

Een tuinhaard of een vuurkorf

Beide opties hebben natuurlijk zo hun eigen voor- en nadelen. Ga je een tuinhaard kopen, dan haal je een traditioneel item in huis, of eigenlijk tuin. Je kunt er makkelijk hout in gooien aan de voorkant en dankzij de schoorsteen ontstaat al snel een goede trek die het vuurtje brandende houdt. Het is wel handig om even naar de windrichting te kijken, want doordat het geheel zo open is aan de voorkant, kan het al gauw zo zijn dat er mensen per ongeluk in de rook zitten. Met een vuurkorf weet je zeker dat er altijd ergens rookoverlast ontstaan, omdat die in z’n geheel open is. Dankzij rekjes als accessoire kun je wel zorgen dat je tegels schoon blijven, omdat eventueel vallende stukjes hout binnenboord blijven. Veilig en verantwoord genieten dus, met de tuinhaard die bij jou past.