Woning Stijl

Leven in en met stijl

Dit moet je weten voordat je een loungeset aanschaft

buiten loungeset aanbieding

Op een warme zwoele zomerdag is er niets lekkerder dan na een lange werkdag neer te ploffen op een zachte loungebank. Met een glas wijn in de hand en een borrelplank in de buurt. Maar waar kan je een goed buiten loungeset aanbieding kopen? Hoe zorg je dat je aangenaam in de tuin kan zitten op een goede tuinset? Er zijn veel soorten loungesets verkrijgbaar en de prijzen kunnen erg verschillend zijn. Je kan denken aan prijzen tussen enkele honderden euro’s tot ruim tweeduizend euro. En hoe beslis je dan nu welke set bij jou het beste past?

Een loungeset wordt ook wel omschreven als een tuinset maar dan met extra comfort. Meestal zie je een dergelijk set in een hoekopstelling in bijvoorbeeld een veranda of tuinhuis. Maar je kan een set natuurlijk ook juist op een ander zonnig plekje in je tuin zetten. Door de hoekopstelling zit je praktisch en gezellig met vrienden of familie bij elkaar. Veelal zie je een loungeset met een lange lage tafel of een voetenbak. Des ondanks kan je er ook voor kiezen om juist een hoge dinertafel aan te schaffen zodat je ook maaltijd kan gebruiken op de set.

buiten loungeset aanbieding

Als je tuin niet zo groot is of een hoekopstelling niet past dan kan je ook kiezen voor een rechte bank. Deze zijn aanzienlijk minder groot en nemen daardoor ook minder ruimte in beslag. Er zijn ook loungestoelen te koop waarmee je het buiten set compleet kan maken.

Naast de afmeting van je buitenset is ook de keuze voor het materiaal belangrijk. Er zijn traditionele sets in hout of juist een modern set van metaal of kunststof. De meest populaire sets van dit moment zijn gemaakt van wicker. Wicker is een kunststof vezel die rond een metalen frame wordt gevlochten. Een wicker buiten loungeset kan in de aanbieding gekocht worden. Er zijn diverse prijsklassen van deze sets. De prijs wordt doorgaans bepaald door het materiaalgebruik en de afwerking van de materialen.

Voor welke prijs je een set koopt, het is altijd belangrijk om te gaan proef zitten.