Woning Stijl

Leven in en met stijl

De limoen plant, een sterk mediterraan erfgoed

Ben je dol op de hemelse geur van de limoen plant limoenplant, maar leef je in een niet ideaal groeiklimaat voor citrusbomen? Goed nieuws! Oogsten van een kan lonend en boeiend zijn.

In dit artikel zullen we enkele boomtips bespreken. Kweken uit zaden ligt best moeilijk , dus een aangekochte mini limoen plant lijkt ons het beste.

Hoe een limoenboom verzorgen?

Wil je eigen vruchten plukken in het najaar, zet dan je limoen plant limoenplant best in een bloembak uit klei of hout. Vrieskou is een doodvonnis voor elke citrusboom , dus moeten ze binnen overwinteren. Dat kan niet als je ze in volle aarde plant.

De hoofdregel blijft bij elke variëteit hetzelfde: deze plant heeft zon nodig! Kies indien mogelijk een locatie met zuidelijke zon.

Zorg ervoor dat de afvoer uitstekend is. Het kweken van limoenplanten in een grond die geen uitstekende drainage heeft, krijgt geen slaagkansen. Pas de grond aan om de drainage te verbeteren om ervoor te zorgen dat de limoen plant nooit wordt blootgesteld aan stilstaand water.

Bemest regelmatig want dit plantje slorpt de voeding uit de grond, dus raakt deze snel uitgeput. Om de limoen plant groen en gezond te houden, en in topfruitvorm, moet je ze het hele jaar door voeren. In de zomer zullen ze onze hoge stikstofvoeding waarderen, en in de winter onze meer uitgebalanceerde voeding om bloemen en fruit te ondersteunen. Eenvoudig oplossen in water en aanbrengen.

Wat met wind en vrieskou?

Houd de limoen plant in de winter binnen. Ze houden echt niet van kou. Om deze reden, plant je ze best in verrijdbare potten. Plus, de sterk geurende bloesems, die vrij vroeg in het jaar verschijnen zijn fragiel. Als zwaar weer een risico vormt, kunnen potplanten naar een warme, vorstvrije kas of serre worden verplaatst. Ze mogen niet in diepe schaduw worden geplaatst, omdat dit kan leiden tot bladval.