Woning Stijl

Leven in en met stijl

5 inspirerende raamdecoratie ideeën voor 2021

Licht 

Als je slaapkamer te veel zonlicht krijgt en je wilt hem zachter zetten om te slapen, hang dan zwaardere gordijnen of zelfs verduisterende tinten.

Kleding stof

Kies lichtbestendige stoffen, zoals  Somfy katoen en katoenmixen, als de kamer veel licht krijgt. Zijde en andere hoogwaardige materialen hebben vaak speciale zorg nodig en zonlicht kan de stof verzwakken. Schermen van hout en bamboe zijn populair omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en vaak minder duur zijn dan luxere gordijnen.

DIY-upgrades

Bij raamdecoratie kan je Kant-en-klare gordijnen en zelfs eenvoudige rolgordijnen kunnen worden verfraaid en gepersonaliseerd met stempels of stencils of door er ontwerpen op te schilderen. U kunt ook lint of trim toevoegen aan bestaande panelen.

Recycle het oude

Als je oude gordijnen of gordijnen hebt die uit de mode zijn, maak ze dan om in eenvoudige tinten die op hun plaats worden gehouden met spanstangen. Als je de kleur of afwerking van bestaande hardware niet mooi vindt, kun je deze schilderen. En bijna alles kan als raambekleding worden gebruikt, van een vintage schort tot platte lakens met een patroon. Wees voorzichtig met creatieve ideeën, zodat ze er niet lukraak of slecht gemaakt uitzien.

Schets en meet

Begin met een schets van uw ramen. Als je hulp nodig hebt, maak dan een foto met je telefoon om een ​​medewerker van Lowe te laten zien. Meet elk venster en noteer de afmetingen op de schets. Voor nauwkeurigere metingen meet u vensters op drie plaatsen van boven naar beneden en van links naar rechts.

Hardwarebreedte:

Hang de hardware aan beide zijden 10 tot 15 inch buiten het raamkozijn om meer venster te laten zien wanneer de gordijnen open zijn. Voor meer dekking, hangt u de hardware 2 tot 3 inch buiten het raamkozijn om meer venster te bedekken wanneer de gordijnen open zijn.

 Hardware hoogte:

Flush: Hang hardware net boven de raamlijst.

Standaard: hang hardware 6 inch boven de raamlijst.

Dramatisch: hang hardware hoger, zelfs tot aan het plafond.

Gordijn breedte

Meet de breedte van het raam, inclusief trim.

Om er in gesloten toestand vol uit te zien, moeten gordijnen een gecombineerde breedte hebben die twee keer zo groot is als de raambreedte.