Woning Stijl

Leven in en met stijl

3 tips voor de inrichting van je veranda

veranda

Het hebben van een veranda kan is echt van grote waarde voor wat extra leefgenot. Lekker het gevoel hebben van extra woonruimte en buiten zitten, terwijl je heerlijk beschut zit. Het is dan ook wel zo leuk om deze ruimte mooi en gezellig in te richten. Kun je daar wel wat tips voor gebruiken? Je vindt er drie in dit artikel.

1. Kies je stijl

Als eerste is het goed om te bepalen wat een stijl is die bij jou past. Kijk ook goed naar de inrichting van je huis, want dat zegt vaak al veel. Houd je van een strakke inrichting of ga je liever voor meer natuurlijk? In het laatste geval is bijvoorbeeld het gebruik van aardetinten een goede keus, alsmede opfleuren door het gebruik van planten.

veranda

2. Less is more

Een tweede goede tip om te onthouden, is dat je de inrichting beter rustig kunt houden. Veel mensen zijn geneigd om het al snel te vol te zetten, wat het geheel een onrustige uitstraling geeft. Een veranda is juist een fijne plek om te ontspannen en een kalme omgeving, zowel in meubilair, accessoires als kleurgebruik, draagt daar zeker aan bij.

3. Waarvoor dient de ruimte?

Als laatste is het goed om voor jezelf te bepalen waar je de ruimte in je veranda voor wilt gebruiken. Hoofdzakelijk gebruiken mensen het als soort verlengstuk van je woning, maar het kan goed zijn dat het voor jou een ideale plek is om van tijd tot tijd ook even aan het werk te gaan. Ook dit bepaalt voor een belangrijk deel de inrichting, dus denk hier van te voren goed over na. Waar je de ruimte ook voor gebruikt, denk altijd na over licht en sfeer. Dit is namelijk van grote invloed op het gevoel en de tijd die je er daadwerkelijk door zult brengen.