Woning Stijl

Leven in en met stijl

Nieuwe groeilampen en een nieuwe bloeifase

Tijdens mijn eerste kweek was ik zo amateuristisch als maar kan. Ik reguleerde de temperatuur met kamerlampen en een thermostaat, wat waanzinnig dom was, het hele huis was flink verhit en het sloeg allemaal nergens op. De eerste kweken zijn ook allemaal maar half gelukt. Omdat ik toen nog niet kwaliteit van kwantiteit kon onderscheiden, vond ik het allemaal prima. Tot dat ik bij andere kweken het verschil zag, nou, toen stond het schaamrood wel op mijn kaken.

Growexpert

Tijd om alles op te schroeven. Ik kocht groeilampen en reguleerde de temperatuur in een kamer. Daarnaast zorgde ik voor de juiste mineralen voor mijn planten en ging ik elke dag even langs met de juiste besproeiing en dergelijke. Ik begon er ook opeens plezier in te krijgen! Dat vond ik fijn, niet dat ik het eerder minder leuk vond, maar ik merkte gewoon opeens hoe leuk ik het eigenlijk vond. Sindsdien durf ik wel te zeggen dat ik een goede kweker ben geworden en ik veel verstand heb gekregen. Ik ben maandelijks nog bezig met nieuwe spulletjes verzamelen en zo mijn kweekruimte te optimaliseren. Naast mijn huidige werk is dit ook een parttime hobby waar ik erg gelukkig van word.